Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


leírás 22

2010.07.07

Kép

Új lap: 800*600    alap szín: 251, 125, 0,
Majd kapjon szűrő/textura/vakolat mintát
Most az egész képet maszkoljuk: stern05_out –al , színe bordó  (második sor első szín)
Majd szűrő/fotoframe  50-el adjunk neki keretet
Ezzel az alapunk kész.   Tegyük le az asztalra.

Nyissuk meg a tájképünket (w57.jpg)  Menü/kijelölés/alakzatbetöltés  és tallózzuk ki az előre lementett kijelölésünket. (3 téglalap).  Erről a tippekben olvashattál, ha meg még nem olvastad, itt az ideje.
Ha betallóztuk a kijelölést három zöld szaggatott téglalapot látunk. 
Ha meg nincs még elmentve téglalap kijelölés,  a tájképeden a következők szerint járj el.
CTRL gombot tartsd  nyomva és téglalap kijelöléssel jelöld be az első téglalap helyét egérgombot elengedni de a CTRL még mindig nyomva, jelöld ki a második téglalap helyét is, egérgombot elengedni CTRL még mindig nyomva, jelöld ki a harmadik téglalap helyét is, CTRL elenged. Próbálj meg lehetőleg egyforma nagyságú téglalapokat jelölni kis távolságra egymástól. Ha nem sikerült, menü/kijelölés/kijelölés elrejtése és kezd újból.
Ha kész a pontos és szép 3 téglalap , menü/szerkeszt/másol  , lépjünk vissza a nagy képünkre és szerkeszt/beilleszt.  Pont középre beteszi a kivágott 3 képet és hagyjuk is ott ne mozdítsuk el.  Jöjjön a réteg egyesít.
Hogy jobban lásd  nagyítsd fel  a képet.  Téglalap kijelöléssel jelöld körbe az első téglalapos tájképet, szerkeszt/másol szerkeszt/beilleszt ugyanarra a helyre. Kijelölés még látható menü/szűrő/keret/egyszerű keret   100%, szín:fekete, szélesség:3
Ezzel ez a kép kapott egy fekete kis keretet. Rétegikonjára jobb klikk / beállítás / árnyék fekete/7  100%.
Ugyanígy járjunk el a másik két téglalapos képnél is.
Minden réteg egyesít.  A 3 kép már nem mozgatható el.
Jöhetnek a díszek.
1/ sarokdísz (winni curly12.png) átszínezni feketére
2/ gyöngyös függöny a tetejére (decors027 columbe.png) méretre állítani  és színegyensúly ikonnal átszínezni:  -3, 15, -36 ,   rétegének árnyékot adni –fekete/7
3/ oldal függöny (függöny07.jpg-t nyissuk meg, az egyik oldalát polygon kijelöléssel rajzoljuk körbe és szerkeszt/másol  szerkeszt/beillesztéssel vigyük a készülő képünkre.
Ott állítsuk méretre az egyik oldalon, majd utána duplázzuk meg,  tükrözzük vízszintesen és tegyük át a másik oldalára. Réteg ikonját úgy helyezzük el, hogy a felső gyöngyös függöny takarásban legyen.
4/ Mehet rá egy szöveg,  betűszíne fekete,  árnyéka narancs

Ha minden jó lett, lehet minden réteget egyesíteni és menteni.
A többi ablakot zárjuk be mentés nélkül.

Ugyanez a kép elkészülhet egy téli tájjal is, de akkor a háttér alapot kékesre állítsuk és a többi dísz is kékes színt kapjon.
és akkor ilyen lesz....

 

Kép

Készítette:  © LNE